0

Det gamle foderhus i nye klær

Foderhus Forside

Midt i Dyreborg skov og tæt på vandet ligger denne unikke shelter, der blev indviet d. 17. september 2014,  Den er bygget som en kopi af det foderhus, der før stod på samme sted. Men denne spændende historie kan der læses mere om under rubrikken “Beskrivelsen af shelteren”. 

Dette område har været et ferieparadis siden romantikken i begyndelsen af 1800 tallet, hvor folk fik øjnene op for den fantastiske natur som fandtes her, med skov og hav i et. En overnatning i Dyreborg skov er ikke en overnatning i en hvilken som helst skov. Den første turist i dette område var eftersigende H. C Andersen der hele sit liv havde sans for smukke steder. Her i området mødte han den fåborgensiske storkøbmands datter Riborg Voigt, hvis bruneøjne inspirerede ham til digtsamlingen ”Hjærtets Melodier”, der blev hans gennembrud.  I Dyreborg skov plukkede H.C. Andersen en bukket blomster til Riborg som blev hans første kærestesorg i 1830. Buketten kan ses på H.C. Andersen-museet i Odense.

Er man til frisk fanget fisk så husk fiskestangen. Vandet er ikke så dybt udfor Dyreborg skov, men afvekslende bundforhold med sandpletter, ålegræsbælter og sten gør det til et godt levested for fladfisk og å l, men også hornfisk og ørreder kan i sæsonen fanges her.

Shelteren er beregnet til større grupper, og kan med lidt god vilje rumme op til 20 personer. Man kravler lidt op af stien og lægger sit liggeunderlag ud på det gamle “høloft”. Til alle verdenshjørner er det muligt at åbne lugerne op, og således få lys ind fra de sider, man ønsker det.  Ikke mindst ligge og nyde udsigten til gamle ege, store bøge og sorte egern.

Shelteren der med sin beliggenhed kun et par hundrede meter fra stranden er også den helt oplagte mulighed, hvis man kommer i kajak.

Her kan man ikke booke shelteren helt for sig selv, men efter sovesals-princippet, hvor der kan bookes pladser op til max. 15 personer

  • Antal shelters: 1
  • Antal sovepladser i alt: 20
  • Drikkevand: Drikkevand kan afhentes på Dyreborg Havn 500 m
  • Toilet: Ja. Ved madpakkehus 200 m eller  på Dyreborg Havn 500 m
  • Bålplads: Nej. Der må ikke på nogen måde tændes bål ved shelteren. Det vil medfører øjeblikkelig bortvisning. Al brug af åben ild skal forgå på stranden.
  • Afstand til vandet: 200 m.
  • Parkering: Der må ikke parkeres ved shelteren eller køres i skoven. Nærmeste parkering på Bjerne Langgyde, ved madpakkehuset. 200 meter til shelteren.

Skovshelteren ejes af Steensgaard,  men drives af Faaborgegnens Efterskole.

Skovshelter interiør

 

Kort Dyreborg Skov

Pris: 30,- pr. overnatning pr. person