0

Bålhuset – Millinge Klint

Bålhuset på Millinge Klint

Bålhuset på Millinge Klint

Efter opførsel af de mange shelter i forbindelse med de blå støttepunkter, viste det sig hurtigt, at pladsen på Millinge Klint var en af de meste populære, hvis ikke den mest populære af alle shelterpladserne, i hvert fald for større grupper. Da vi anlagde pladsen, og tænkte i 32 overnatninger, var det selvfølgelig også med skoleklasser og større grupper i tankerne, og det har vist sig at være en rigtig god ide.  Men en af de meldinger vi hurtigt fik tilbage, var at der manglede et samlingssted, især når man var en større gruppe.

Derfor gik Faaborg-Midtfyn Kommune og Trente Mølle hurtigt i gang med at se om vi kunne finde midler til et nyt bålhus, hvilket heldigvis er lykkedes.  Stor tak til Lokal og Anlægsfonden og Udlodningsmidlerne/Friluftsrådet, uden deres støtte havde dette ikke kunnet lade sig gøre.

baalhus-millinge-07-08-16-2

Det var fra starten helt klart at vi havde lyst til at udfordre bålhustanken lidt arkitektonisk. Dels ville vi gerne have noget der var lys og luftigt, så man ikke følte at man var inden i et hus og dels skulle det selvfølgelig spille op til designet i de nye shelter. Derfor blev LUMO-arkitekterne kontakte, og et samarbejde gik i gang og resulterede i den smukke bålhytte, der i dag står på Millinge Klint, og i en lidt anden udgave i Pipstorn Skov.

Du kan se hele prospektet og læse om tankerne bag det hele her.

Bålhytten er helt primært til for folk der booker shelters på Millinge Klint. Andre er selvfølgelig velkomne til at bruge stedet, i den udstrækning at de tager hensyn til dem der har booket og bor på stedet.

Bålhusets er støttet af:

loa-logo-groen-300dpi      FR_logo_byline_RGB_A4   faab-midt_logo_rgb