Besøg den historiske købstad Maribo
Shelterpladsen ved Bursø Grusgrav ligger cirka midt mellem Holeby og Maribo, så du er ikke langt fra byens luksus, og kan nemt finde en restaurant, hvis bålmaden brænder på, eller shoppe i byens butikker. Du kan også besøge Stiftsmuseet, som i øjeblikket har den spændende udstilling om stenalderpigen LolaFrilandsmuseet – De gamle huseMinibyen eller se den imponerende domkirke. En tur med turbåden Anemonen eller Museumsbanen kan også anbefales.

Oplev Naturpark Maribosøerne
Hvis du har lyst til en naturoplevelse, så er der knapt 5 km til Naturpark Maribosøerne, hvor der findes et imponerende fugleliv og med stor mulighed for at se en eller flere af Maribosøernes store havørne. Ved Maribosøerne har vi nemlig næsten havørnegaranti, tag med turbåden Anemonen og oplev de majestætiske havørne på nært hold.
Hvis du kigger ned, så er der også meget at se. Besøg eksempelvis Bøndersvig Enge ved søbredden neden for golfbanen. Her kan sommeren igennem opleves mange spændende planter. Download app’en Vild Mad hvis du er interesseret i at sanke urter og bær til et lækkert måltid – der er guide til flere sankespor i Naturpark Maribosøerne.

Få inspiration til aktiviteter
I området omkring Bursø Grusgrav er der flere spændende ruter med seværdigheder undervejs. Som nævnt går Jernbanestien og den nationale cykelrute 8 direkte forbi, og derudover er der den nationale cykelrute 7,  Munkevejen, Santiago Pilgrimsruten, Cross-border ruten, samt Naturlandets oplevelsesrute I havørnenes land kort derfra. Du kan finde alle ruterne i app’en Naturlandet Lolland-Falster – tryk på Områder i Naturlandet og Midtlolland kategorien.