0

Denne shelter vil meget snart kunne bookes via hjemmesiden her (red. 31/8)

Bogense (NatureMoves)

Shelterpladsen er beliggende lige i udkanten af Bogense, en af Danmarks smukkeste og bedst bevarede købstæder. Der er 1,3 km. ind til midtbyen (via sti) hvor der er diverse indkøbsmuligheder, bl.a. forskellige dagligvarebutikker og bager. Der er også en tankstation 200 m. fra området.

Shelterpladsen er placeret i den nordøstlige ende af et 1 ha stort friluftsområde med bålhytte, sø, svævebane, hængekøjer, cykelbane og forskellige tipier. Friluftsområdet blev indviet i juni 2018, og benyttes flittigt i dagtimerne af de lokale, ikke mindst af eleverne fra Bogense Skole, som har været med til at udvikle friluftsområdet.

Friluftsområdet er en del af det nationale forskningsprojekt ”NatureMoves”, som Syddansk Universitet gennemfører i perioden 2014-2020. Målet med forskningsprojektet er, at skaffe viden om børn og unges forhold til naturen og deres friluftsliv i hverdagen, for på denne baggrund at udvikle og afprøve metoder til at inspirere børn og unge til en sund og aktiv livsstil med naturoplevelser, naturforståelse og friluftsliv.

Bogense Skoles elever har navngivet området ”NatureMoves”.

Der er P-plads ved Harritslevvej 9, 5450 Bogense. P-pladsen deles med Hestehaven Rideklub. Følg derefter markvejen/græsarealet til højre for den hvide bolig, og du vil se indgangen med skiltet ”NatureMoves”. Der er ca. 250 m fra P-pladsen og ned til shelteret.

Der er forskellige stiforbindelser fra området og ind til Bogense. Den mest direkte er via cykelstien, langs den vestlige side af friluftsområdet. Der er også en smuk vandretur fra P-pladsen, forbi hestefoldene og rideskolen og langs den nye vandløbsstrækning, som er en del af klimaprojektet Bogense Bybækken.

Hvis du holder af at vandre, byder området omkring Bogense også på en række fine kløverstier. Naturoplevelser er her masser af, prøv fx en tur til den øde ø Æbelø, eller et smut ud til det store naturområde Gyldensteen Strand (Et af Fyns bedste fuglelokaliteter).

Bogense er utrolig hyggelig og charmerende med de mange kulturhistoriske bygninger og torvet. Havnepromenaden i Bogense er bestemt også værd at besøge. Her er caféer, restauranter, nyt havnebad og et topmoderne turistbureau. Du kan også hente masser af inspiration på app’en ”Nordfynske Oplevelser – de lokale viser vej!”.

  • Antal shelters: 1 stk.
  • Antal sovepladser: 4-(5)
  • Drikkevand: Nej, ikke på nuværende tidspunkt.
  • Toilet: Nej, ikke på nuværende tidspunkt
  • Bålplads: Er under etablering i aug./sep. 2018. Brænde findes i begrænsede mængder til frit brug.
  • Telte: Nej, opsætning af telte er ikke tilladt

vi glæder os til at se jer

Bogense kommune

Pris: 30,- pr. overnatning pr. person