0

Glavendruplunden

Shelterpladsen er beliggende i Glavendruplunden, 2 km. fra landsbyen Skamby og 4 km. fra byen Søndersø. Pladsen har 2 shelters med plads til 4 (5) personer i hver. Der er 100 m. til toilet og vand (som vil være åbent i sommerhalvåret). Nærmeste indkøbsmuligheder er i Søndersø

I Glavendruplunden findes flere forskellige mindesten, samt en af Danmarks flotteste skibssætninger fra vikingetiden, med Glavendrupstenen stående i vest-enden. Glavendrupstenen har Danmarks længste runeindskrift på 210 runer, som bestemt er et besøg værd.

I Glavendruplunden er der også en større grillhytte med borde og bænke, placeret lige ved siden af shelterpladsen.
Pladsen er endnu så ny, at etablering af et bålsted endnu ikke er færdigt. Det forventes at stå klar i løbet af august-september 2018.

I lokalområdet findes også den store gravhøj Torshøj og det smukke Dallund Slot, ved Dallund sø. Der går en kløversti fra Glavendruplunden, med mange forskellige seværdigheder og historier – turen er på ca. 16 km. Følg de små skilte.

I Glavendruplunden afholdes også et årligt vikingemarked med mange forskellige aktører og spændende boder/ værksteder. Markedet afholdes den første weekend i september.

  • Antal shelters: 2 stk.
  • Antal sovepladser i alt: 8 – (10)
  • Drikkevand: Ja. 100 m. (toiletbygning)
  • Toilet: Ja (kloakeret). 100 m.
    (Toilettet er åbent i perioden fra og med uge 13 og til og med uge 42).
  • Bålplads: Etableres i efteråret 2018. Ved færdig bålplads vil brænde kunne findes på pladsen i  begrænsede mængder til frit brug. Det er IKKE tilladt at tage brænde fra skoven.
  • Telte: Nej

Vi glæder os til at se jer

Skamby og Omegns Borgerforening

Pris: 30,- pr. overnatning pr. person