Rundt omkring hele øhavet findes heldigvis en række kompetent naturvejleder og guider, der er klar til at hjælpe jer. Måske kunne det være en ide, af få jeres helt særlige rundvisning på en af småøerne! Eller hvis i er en større gruppe, hvad med at booke en naturvejleder og få vedkommende med på en del af strækningen og fortælle om den natur og kulturhistorie han/hun kender så godt. Det gælder såvel til vands som til lands.

Naturvejleder Ulrik H. Boll, Trente Mølle

ulrik_med_fiskUlrik burde nok have været sømand, i hvert fald er han vild med alt hvad der lugter af saltvand.  Så om det gælder om at prøve en kajak for første gang, eller en længere ekspedition over flere dage, så er Ulrik manden. Han har specialiseret sig i fiskeri fra kajak, både med stang, men også det mere eksotiske, at drage ud med harpunen, glide i vandet fra en kajak og skyde en multe.  I det hele taget er formidling under overfladen også en af hans stærke sider, så er det snorkling, for store som små grupper, så rykker Ulrik ud med Trente Mølles trailer, fyldt med lækkert snorkelgrej.
Og så er det der med mad, så ønsker i lidt gastronomi fra strandkanten, eller noget af alt det andet, så kontakt Ulrik på ulrik(@)trente.dk

 

Naturvejleder Rikke Molin, Skibhusgården Natur- og Friluftscenter.Rikke arbejder i Fjordområdet omkring Odense Fjord, og holder i det daglige til på Skibhusgården ved Odense. Rikke formidler til alle borgergrupper; naturture, kurser, friluftsliv, bålmad og meget andet. Det vil være svært at komme igennem en tur med Rikke, uden at Vild Mad /den spiselige vilde natur, bliver en del af oplevelsen. Rikke er uddannet biolog og interesserer sig bredt for den nordisk natur i skov og strand, naturens gode historier, jagt, samt natur som kan spises og drikkes.  Rikke kan kontaktes på: rikm (@)odense.dk.

 

marianne-001Naturvejleder Marianne Krag Petersen, Danmarks Naturfredningsforening, Skovsgaard.
Marianne slår sine folder på Danmarks Naturfonds økologiske besøgsherregård Skovsgaard på Langeland. Økologisk landbrug, naturen i skov, mark, eng, sø og strand er Mariannes hjemmebane og på Skovsgaard har hun både en frodig køkkenhave, udekøkken og masser af ”ukrudt”, når der skal vild mad på menuen. Hele herregården emmer af gode historier fra Skovsgaards og Danmarks fortid og nutid – og Marianne elsker at bringe dem i spil. Vil du med på tur, så kontakt Marianne på mkp(@)dn.dk

 

Naturvejleder Mia Rafn Hansen, Friluftsformidler.dk, Kerteminde området.
Mia er freelance naturvejleder og tilbyder kurser inden for natur og friluftsliv til alle aldre.
Kom med ud og oplev, lær om eller brug naturen kreativt. Mia har speciale i formidling af: Naturkendskab, friluftsliv og science til de 0-6årige, Formidling af natur, miljø, klima og science til indskoling/mellemtrin, Vild mad fra naturens spisekammer, bål mad og friluftsliv, Natur opmærksomheds kurser for unge og voksne med særlige behov, stress eller andre udfordringer. – Ret en henvendelse til Friluftsformidler.dk, friluftsformidler(@)gmail.com eller telefon 21311514 . Og vi finder sammen det rette til jeres behov og ønsker. Mia er freelance og tilbyder naturvejledning, ude hvor I ønsker at mødes – i Sybergland, i en af de dejlige skove, ved strand eller fjord. Naturvejlederen er tilknyttet naturvejleder ved Lundsgaard Gods og tilbyder også formidlinger i skovene og ved klinten derude.

 

SONY DSCNaturvejleder Leif H. Sørensen, Trente Mølle.
Udover at være idemand til hjemmesiden du lige nu sidder og kigger på, så har Leif rigtig mange års erfaring med naturvejledning og formidler bredt inden for natur, det basale friluftsliv og kulturhistorie. Vild med gode historie og det at få folk til at forstå hvor stor og kompliceret naturen er, og hvor meget det hele hænger samme, også med vores kulturhistorie.
Specialerne er svampe, insekter og Vild mad. Så er det en svampetur, en tur om ”liv i lorten”, en tur til vandhulet eller naturens gastronomiske muligheder, så kontakt Leif på nv(@)trente.dk


Niels ØrumNaturvejleder Niels Ørum, Naturgejst.

Man siger, at kunstnere ikke kan lade være med at lade sig begejstre af det, som de er optaget af og i kunsten ligger derfor passionen. Sådan agerer også Nils Ørum som står bag Naturgejst. Som 11-årig (1975) skrev han sit første læserbrev, som handlede om, at de voksne måtte se at passe på naturen, så børnene også i deres voksenliv kunne få glæde af den. Og engagementet er med årene vokset, modnet og perspektiveret med uddannelser som Fiskemester og Økologisk Driftsleder med erfaring fra forskellige driftsmetoder på gårde herhjemme og i udlandet, fulgt op af uddannelsen til Grøn Guide, lokal miljøvejleder. Sidst er fulgt uddannelsen og erfaringen som Naturvejleder både i København og på Ærø.
Som Økologisk Driftsleder og med en stor favnfuld kærlighed til naturen er Nils optaget af at inspirere bredt og at give alle aldre adgang til den mangfoldige natur, som han selv holder allermest af. Den skal både smages, røres ved, lugtes og lyttes til i et samspil med den viden, der øses ud af. Blomster og dyr, fødevarer, strandurter, økologi og landbrug er væsentlige temaer. Og ønsket er, at inspirere dig og den gruppe der er med i, til oplevelsen af naturgejst ved det delte engagement, den delte erfaring og viden. Som åbenbares ikke sjældent på højst overraskende vis. Kontakt Nils Ørum på 6128 6252, info@naturgejst.dk eller ser mere på www.vesteraas.dk