Korinth Kulturhus.
I Korinth er det lykkedes at bibeholde den gamle biograf takket være en stak af frivillige hjælpere. Her vises de nyeste danske og udenlandske film i en af Danmarks absolut hyggeliste biografsale og til priser, der hører din barndom til. Så her kan man noget så usædvanligt som at bo i shelter og gå i biografen samtidig. Det tager 2 minutter fra shelteren. Hvor ellers i Danmark kan du det?
Se mere om Korinth Kulturhus, biograffen og aktuelle film og spilletider på www.korinthkulturhus.dk
Gerup Skolemuseum
Et kvarts gang fra shelteren findes Gerup Skolemuseum, der blev oprettet i 1975. Her formidles skolehistorie, som her på egnen knytter sig stærkt til Brahetrolleborgs ejer, Johan Ludvig Reventlow, der under sin udenlandsrejser fik kendskab til nye skolereformer og nye måder at undervise på. I 1784 byggede han Sybillesminde Skole, i daglig tale Gærup Skole, der blev foregangsskole for mange andre skoler og en væsentlig inspirationskilde for skoleloven i 1814.
Hvert år undervises elever fra 4. og 5. klasse i kommunens skoler i skolehistorie i Gerup Skole. Alle får ½ skoledag anno 1784 i Gerup Skole og ½ skoledag anno 1958 i Brahetrolleborg Skole.
Skolen er også åben for offentligheden og er bestemt et lille besøg værd. Om åbningstider og meget mere om skolens historie henvises til Brahetrolleborg Lokalarkivs hjemmeside her.
Brahetrolleborg Slot
Brahetrolleborg blev anlagt af cisterciensermunke i 1172 i en lavning blandt moser og søer, Insula Dei – Guds Ø, også kendt som Holme Kloster.
Cisterciensermunkene var foregangsmænd for landbrug og kvægavl, og de var ligeledes kendt for at være meget gæstfrie og velgørende. Huset var oprindeligt bygget i to etager med små rum, hvor østfløjen fremstod som den stateligste. Kirken er formentlig opført i det 14. århundrede, oprindeligt med tre skibe. I dag er midterskibet med koret tilbage.
I 1700 får Storkansler Conrad Reventlow ekspectancebrev på godset. Dette fornyes til hans søn, Christian Ditlev Reventlow i 1708, som i 1722 overtager Brahetrolleborg. Siden da har stedet været i Reventlowslægtens eje, og ejes i dag af 9. generation, Catharina Reventlow-Mourier.
Brahetrolleborg Kirke
Brahetrolleborg Kirke er opført fra o. 1250 som klosterkirke i cistercienserklostret Holme Kloster. Klostrets latinske navn var Insula Dei, der betyder Guds ø.
Kirken stod færdig o. 1325 og var nordfløj i det firfløjede klosteranlæg. Kirken var dengang lidt højere (ca 1,5 m) og noget bredere med to parallelle sideskibe. Selv om der er foretaget mange forandringer på kirke og klosterbygninger siden middelalderen, står Brahetrolleborg Kirke og Slot i dag som et af de bedst bevarede cistercienserklostre i Norden.
Holme Kloster er grundlagt i 1172. De første klosterbygninger findes ikke mere. Kirken og de tre øvrige fløje af klostret er opført i årene 1250 – 1500 og ombygget i flere omgange. Klostret blev nedlagt ved reformationen i 1536.
Kirketårnet er opført 1868-70.
Kirken er åben for besøgende fra 8 – 16 hver dag, for så vidt der ikke er kirkelige handlinger.
Du kan læse meget mere om Brahetrolleborg Kirke her. Det er også herfra ovenstående tekst stammer.
Rhododendronparken

Besøger man Korinth i rhododendronernes blomstringstid, så er et besøg i parken bag Brahetrolleborg Slot et must. Hvornår parken er anlagt, vides ikke med sikkerhed, men flertallet af rhododendronerne er plantet i starten af 1900-tallet og er i dag derfor mere end 100 år gamle. Planterne vokser til dels på den jord, der er blevet ophobet her gennem tiderne, når Mølledammen er blevet renset op.
Der er indgang til parken fra ”Spanget” i Korinth, ikke langt fra Korinth Kro. Her er adgang alle ugens dage fra 8.00 til solnedgang.