0

Ravnebanke Skov 

Shelterpladsen er beliggende i den smukt kuperede Ravnbanke Skov på Nordfyn. Skoven er en blandskov med mange flotte gamle træer og et spændende dyreliv. Ravnebanke ligger omkring 5 km vest for Morud og Langesøskovene og ca. 6 km. syd for landsbyen Veflinge.

Der er en fin parkeringsmulighed lige uden for skoven på et lille græsareal ved Skovmøllevej. Herfra er der ca. 500 m. til shelterpladsen. Adgang til pladsen foregår til fods. Følg skovvejen fra p-pladsen ind i skoven og drej af ved første vej til venstre (som angivet på kortet).

Skovvejen er ikke egnet for gangbesværede eller færdsel på almindelige cykler.
Skoven er ejet af flere private lodsejere. Færdsel i skoven foregår på eksisterende stier og veje.
Skovarealet, som en af lodsejerne har stillet til rådighed i forbindelse med shelterpladsen, udgør ca. 2 ha. (Angivet på kort)

Shelteren er placeret i en lysning lige midt i skoven. På den ene side står der store flotte Douglasgraner og lidt spredt krat. På den anden side er skoven mere åben med store bøgetræer, nåletræer og kuperet terræn. Her er supergode muligheder for en rigtig naturoplevelse, hvis man bare er stille. Området byder blandt andet på rådyr, dådyr, ræv, grævling, egern, ravn, rød glente og indimellem… havørn.

Nærmeste indkøbsmulighed er i Morud, hvor der bl.a. er en Dagli’Brugs, tankstation og pizzaria. Der er ligeledes et friluftsbad, der holder åbent i sommermånederne.

Hvis du holder af at vandre, kan du blandt andet trave en tur forbi skovmøllen (300 m. fra p-pladsen), og fortsætter du til Paddesøvej, kommer du forbi den gamle kongsgård Rugård (som blandt andet har lagt navn til Rugårdsvej)

  • Antal sheltere: 1
  • Antal sovepladser: 4-(5)
  • Drikkevand: Nej
  • Toilet: Nej, ikke på nuværende tidspunkt, men der arbejdes på at få etableret et muldtoilet
  • Bålplads: Ja. Jeg kan tilbyde at komme ud med en trillebørfuld brænde for 50,- kr.
    Mobil pay på 29 48 44 57 og skriv brænde, så triller jeg forbi med brænde.
  • Telte: Nej, opsætning af telte er ikke tilladt

Pris: 30,- pr. overnatning pr. person