Glavendruplunden

Shelterpladsen er beliggende i Glavendruplunden, 2 kilometer fra landsbyen Skamby, og 4 kilometer fra byen Søndersø. Pladsen har 2 sheltere med plads til 4 (5) personer i hver. Der er 100 meter til toilet, og vand er tilgængeligt i umiddelbar nærhed (kun tilgængeligt i sommerhalvåret). Vand er tilgængeligt ved hytten og der er 100 meter til toilet, (vand og toilet, er kun tilgængeligt i sommerhalvåret). Nærmeste indkøbsmuligheder er i Søndersø.

I Glavendruplunden findes to bronzealdergravhøje (Flinthøj og Rævehøj) og flere forskellige mindesten, samt en af Danmarks flotteste skibssætninger fra vikingetiden, med Glavendrupstenen stående i vestenden. Glavendrupstenen har Danmarks længste runeindskrift på 210 runer og er bestemt et besøg værd.

I Glavendruplunden er der også en større grillhytte med borde og bænke, placeret lige ved siden af shelterpladsen.

I lokalområdet findes også den store gravhøj Torshøj og det smukke Dallund Slot ved Dallund sø. Der går en kløversti fra Glavendruplunden med mange forskellige seværdigheder og historier – turen er på ca. 16 km. Følg de små skilte.

I Glavendruplunden afholdes også et årligt vikingemarked med mange forskellige aktører og spændende boder/ værksteder. Markedet afholdes den første weekend i september.

  • Antal sheltere: 2
  • Antal sovepladser i alt: 8 – (10)
  • Drikkevand: Der er overdækning med vand og afløb tæt ved shelterpladsen,
  • Toilet: Ja (kloakeret). 100 m.
    (Toilettet er åbent i perioden fra og med uge 13 og til og med uge 42).
  • Bålplads: Ja. Bålstedet har grillrist.
  • Brænde skal medbringes. Det er tilladt at samle nedfaldne grene i skoven, men træerne må ikke fældes.
  • Telte: Nej

Vi glæder os til at se jer

Skamby og Omegns Borgerforening