Otterup Friluftsoase

Velkommen til De Blå Spejderes Friluftsoase i Otterup på Nordfyn

Otterups Friluftsoase er et skønt område bag ved spejderhytten, hvor De Blå Spejdere fra 1. Otterup Gruppe holder til. I oasen er der rig mulighed for at få en hyggelig stund i fri natur – alle er velkomne, børnefamilier, venner, spejdere, cyklister, vandrere, naturnørder og de nysgerrige 😊.

Området ligger i udkanten af byen, omringet af grønne området og spredt bebyggelse. Der er god plads på de grønne arealer i oasen – og her er højt til loftet.

Otterups Friluftsoase består af forskellige dele, her er lidt om hver del:

En stor bålhytte med bænke og med en shelter med plads til 4-5 personer – her kan hygges ved bålet og slappes af i shelteren, og der er altid tørvejr.

Et hængekøjehotel med plads til 12 personer. Har du nogensinde prøvet at få din nattesøvn i en hængekøje? Nu har du chancen. Der er bænke rundt i kanten, som man kan stille sin bagage på. Hængekøjerne skal man selv medbringe, de hænges op i stolperne i hotellet.

”Der er læsider på hængekøjehotellet, på bålhytten og i madpakkehuset, de kan rulles ned i tilfælde af blæst og regn. Husk venligst altid at rulle dem op, når I forlader Oasen.

Der er et klatretårn til børn i Otterup Friluftsoase”

4 kalmar-sheltere med græs på taget med plads til 3-4 personer i hver. Mål: 2,2 m x 3 m. Der er 3 borde-bænkesæt til deling i midten af shelterområdet.

OBS. Når du vil booke en shelter eller en køjeplads, skal du første vælge i menuen til venstre og derefter går ned i bunden til den grønne knap, “book den shelter”, også selv om det er en hængekøjeplads.

5 udekøkkener (overdækket bord med vask), hvor man kan forberede sin mad. Det er helt op til jer, om I blot smører et par madder eller om I laver den store bålmenu på bålpladsen. I skal selv medbringe alt udstyret såsom skærebræt, knive, gryder og grydeskeer osv.

Et madpakkehus, dvs. et overdækket hus med 4 borde-bænke-sæt. Her man man nyde sin mad eller en kop kaffe, og her er altid tørvejr.

 • Antal shelters: 5
 • Antal sovepladser i alt: 25 (ca) + 12 i hængekøjehotel
 • Toilet: Ja muldtoilet. Der gives adgang via kodelås, når I lejer jer ind. I skal selv medbringe toiletpapir og håndsprit.
 • Drikkevand: Der kan aftappes vand.
 • Affald: Vi beder dig venligst tage dit affald med dig.
 • Bålplads : Ja med god udenomsplads.
 • Brænde: kan købes på tankstationen OK-Plus i Otterup, Søndergade 30, Otterup ca. 1,5 km fra Friluftsoasen.
 • Vand: Vi har en udendørs vandhane, og vi kan tilbyde at åbne for den, hvis det ønskes, så kan I tanke vand i nogle dunke, hvis I har nogle med.
 • Hund, heste og andre husdyr: Er ikke tilladt
 • Teltning: Der må ikke slås telte op på pladsen.
 • Parkering : Det er IKKE tilladt at køre med bil, motorcykel, knallert eller andet motoriseret køretøj omme i Friluftsoasen.
  Der SKAL parkeres foran spejderhuset, det er ca. 100 m fra Oasen.
 • Strøm: der er ikke adgang til strøm.
 • Musik/støj: tak fordi I ikke spiller høj musik eller støjer – og der skal være ro på pladsen kl. 22.30

Videoovervågning: Der er videoovervågning på pladsen.

Lejemålet starter kl. 14.00 og slutter kl. 14.00

Otterup ligger 14 km nord for Odense, og der er rige muligheder for gode oplevelser i området. Den naturskønne tange Enebærodde er bestemt et besøg værd, vi har også Danmarks eneste kartoffelmuseum, der er dejlige sandstrande ca. 6 kms afstand og mange gode butikker i byen.

Ønsker du som skole eller forening at leje hele oasen, så kontakt os via kontakt@bookenshelter.dk.

Udefrakommende kan ikke sove i Friluftsoasen, hvis man ikke har en kvittering for, at man har betalt.

Vi glæder os til at se jer.
1. Otterup gruppe.

Hjem