Shelterpladsen Sofielund Skov

Sofielundskoven

Sofielund Skov er en kommunal skov på ca. 40 ha ejet af Svendborg kommune. Skoven er meget varieret med mange vandhuller, gamle egetræer, grantræer, bøgeskov, urørt skov og områder med nyplantede træer. Der er fine stier rundt i skoven og mange små trampestier.
Der er i skoven mange gode muligheder for friluftsliv, og der er både en opholdsplads med bålhytte, en shelterplads og en bålplads.

Bålhytten ligger i en lille lysning ved en lille sø midt i skoven. I bålhytten er der en grill og borde bænkesæt. Uden for bålhytten er der en stor bålplads med bænke omkring samt borde/bænkesæt. Bålhytten kan bookes her på hjemmesiden. Bålhytten kan bookes i tidsrummet 8-18 på timebasis (minimum 3 timer) og er primært beregnet på, at skoleklasser og lign. kan være sikre på at kunne bruge den i undervisningssammenhæng. Resten af døgnet kan bålhytten bruges af folk i shelters eller alm. skovgæster. Og selvfølgelig også, hvis den ikke er booket af en klasse, gruppe eller andet.

Shelterpladsen ligger i den nordlige del af skoven i en lille lysning i granskoven på kanten af en lille å.
På shelterpladsen er der to store shelters med plads til en hel skoleklasse. Der er 2 bålpladser – en stor til madlavning og en lille hygge bålplads tæt ved shelterne samt borde og bænke.

Bålpladsen ligger i en højstammet skov af ahorn i den sydlige del af skoven.

Læs mere om kommunens skove på: www.svendborg.dk/udinaturen

Alle pladserne ejes og drives af Svendborg Kommune. Det er gratis at benytte faciliteterne. Men for at være sikker på, at du har enten kan benytte en enkelt shelter, hele shelterpladsen eller bålhytten, er det vigtigt at booke plads her på hjemmesiden og huske at medbringe en kvittering på dagen. Af hensyn til bookingsystemet og de omkostninger, der er i forbindelse med administration af bookningerne, skal man dog betale et lille gebyr på 5 kr. pr. overnatning/person.

Både bålhytten og shelterpladsen er opført i 2017 af Svendborg Kommune med støtte fra Friluftsrådet..

 • Antal shelters: 2
 • Antal sovepladser i alt: 20 (stuver man sig godt, så kan der godt være lidt flere)
 • Drikkevand: Nej (vi arbejder på sagen)
 • Toilet: Ja
 • Bålplads: Ja, 2 stk. på shelterpladsen. En grill i bålhytten, en stor bålplads udenfor bålhytten og endnu en bålplads i den sydlige del af skoven.
 • Brænde: Nej, men det er tilladt at sanke dødt træ i skovbunden
 • Affald: Husk selv at tage dit affald med hjem eller aflever det i skraldespanden på parkeringspladsen ved Ryttervej.
 • Hund: Hunde er velkomne, men skal holdes i snor
 • Parkering: på parkeringspladsen ved Ryttervej. Herfra er der ca. 600 meter til shelterpladsen, og ca. 200 meter til bålhytten.
 • Mellem bålhytten og shelterpladsen er der ca. 400 meter af trampestier og 800 meter af god grussti.
 • Afstand til Øhavsstien: ca. 2,5 km.