0

På turen er maden ofte noget at det vigtigste. Og det gør det ekstra lækkert og sjovt, hvis man kan samle noget af det selv på turen, eller der hvor man overnatter.

Herunder prøver vi at samle opskrifter med bær og svampe.  Tryk på linket ved hver opskrift og du vil kunne downloade en pdf med udførlige opskrifter. God fornøjelse.

Pizza på tur.  Glem alt om at ringe og bestille en pizza. Rigtige friluftsfolk laver den selvfølgelig selv. Indrømmet pizza er ikke den nemmeste uden en oven. Men desto større er glæden når det lykkedes. På en enkelt plads eller 2 er der bageovne/pizza ovn – men mon ikke der kommer flere efterhånden. Og man kan sagtens bage pizza i en gryde.
Hvis du trykker lige  her, får du en pdf med opskrifter på to pizzaer – en med skvalderkål til forårsturen og en med Karl Johan svampe til efterårsturen.

Grøftekantsfrikadeller.  Rigtig mange børns favorit.  Vi har engang fået et takke brev fra nogle meget glade forældre, da deres barn nu spiste grønsager!  Meget enkelt og vegnet til tur mad. Downloade opskriften her.

Friturestegte hyldeblomster. Juni når hyldeblomsterne lige er sprunget ud, så er det tid til årets nok mest populærer “naturdesseret”. .  Du kan downloade opskriften her. Vær forsigtig med olien, den bliver meget varm!

 

 

Majskager med fynsk natur.  Lækre majskager, med inspiration fra det thailandske køkken. Her har vi bare bytte deres kryderurter ud med grønt fra den danske natur. Opskriften finder du her. Og det bliver ikke mindere lækkert med en asiatisk inspiret dip, f.eks. med strandkarse. Find den her.