På turen er maden ofte noget af det vigtigste. Og det gør det ekstra lækkert og sjovt, hvis man kan samle noget af det selv på turen, eller der hvor man overnatter.

Herunder prøver vi at samle opskrifter med bær og svampe.  Tryk på linket ved hver opskrift og du vil kunne downloade en pdf med udførlige opskrifter. God fornøjelse.

Pizza på tur.  Glem alt om at ringe og bestille en pizza. Rigtige friluftsfolk laver den selvfølgelig selv. Indrømmet, pizza er ikke den nemmeste uden en ovn. Men desto større er glæden, når det lykkedes. På en enkelt plads eller to er der bageovne/pizza ovn – men mon ikke der kommer flere efterhånden. Og man kan sagtens bage pizza i en gryde.
Hvis du trykker lige her, får du en pdf med opskrifter på to pizzaer – en med skvalderkål til forårsturen og en med Karl Johan svampe til efterårsturen.

Grøftekantsfrikadeller.  Rigtig mange børns favorit.  Vi har engang fået et takkebrev fra nogle meget glade forældre, fordi deres barn nu spiste grønsager!  Meget enkelt og vegnet til turmad. Download opskriften her.

Friturestegte hyldeblomster. I juni, når hyldeblomsterne lige er sprunget ud, er det tid til årets nok mest populære “naturdessert”.   Du kan downloade opskriften her. Vær forsigtig med olien: den bliver meget varm!

 

 

Majskager med fynsk natur.  Lækre majskager med inspiration fra det thailandske køkken. Her har vi bare byttet deres krydderurter ud med grønt fra den danske natur. Opskriften finder du her. Og det bliver ikke mindre lækkert med en asiatisk inspireret dip, f. eks. med strandkarse. Find den her.