0

Espe Folke- og Tumlepark

IMG_0036

Nord for den midtfynske landsby Espe ligger Espe Folke- og Tumlepark, et herligt rekreativt område etableret på helt privat initiativ i en gammel grusgrav.  Her går dagplejemøderne tur med deres børn, lokalbefolkningen mødes til Sct. Hans fest, og fårene gør sit for at holde bevoksningen ned, så området stille og roligt bliver til et spændende overdrevsområde.

Shelteren ligger midt i Espe – Folke- og Tumlepark – der blev indviet Stc. Hans Aften 2004. Stedet er privat ejet, men stedets ejere anlagde parken i den gamle nedlagte grusgrav, der ikke var velegnet til landbrugsformål med følgende begrundelse: ”Ideen med parken er at skabe en fredelig plet, hvor børn og voksne kan nyde naturen. Det skal være med til at gøre Espe til et mere attraktivt område, ikke mindst for børnefamilier.”

I dag fremstår Espe Folke- og Tumlepark, som en herlig grøn oase for dyr og mennesker, der foruden en shelter, rummer et bålhus (indviet april 2012) samt bålsted, flere bord-bænke sæt og ikke mindst et multtoilet (2015).

Parken ligger ikke ca 500 meter  fra cykel-, vandre og ridestien mellem Korinth og Ringe, der i Korintn har forbindlese via Sollerup til Øhavsstien.  En lille sti forbinder denne shelter med Korinth-Ringebanen

Er man på hest, vil det være muligt at benytte denne shelter og samtidig have mulighed for at få sin hest til at gå i en lille fold på stedet.

Pladsen ligger lige op til Naturstyrelsens skov: Espe Skov.

  • Antal sovepladser: 6
  • Toiletafstand: Der forfindes multtoilet på pladsen
  • Bålplads: Ja.
  • Køb af brænde: ??
  • Afstand til Korinth-Ringe stien: ca 500 meter

DSC06547-001

Denne shelter kan ikke bookes og reserveres på forhånd, men kan frit benyttes af alle.