Millinge Klint – Plads til det store fællesskab

OBS. Millinge Klint kan først bookes 90 dage, før man skal afsted. Dette er gjort af hensyn til skoleklasser, spejdergrupper og lignende, da pladsen først og fremmest er beregnet disse grupper. 

Millinge Klint

Pladsen rummer 7 overnatningsshelters, en toiletbygning, en brændefyret sauna og et meget lækkert nyopført (2016) bålhus. Det ene af de høje Havtaske shelters har fugleudkigsplatform på toppen. Du kan se de forskellige shelters i menuen til venstre. Shelterne rummer fra 2 til 9 personer.

Adgang til vandet af trappe med integrerede siddepladser. Ved kysten er der etableret en bade og friluftsbro. Denne plads drives af Faaborg-Midtfyn Kommune og Naturskolen Trente Mølle. Vis hensyn til pladsens øvrige besøgende, der kan sagtens være flere mindre grupper samtidigt. Hele pladsen kan bookes samlet til eksempelvis lejrskoler ved henvendelse til naturskolen Trente Mølle.

 • Antal shelters: 7 overnatning + en sauna shelter
 • Antal overnatningspladser i alt: 32 (men er I en skole eller lignende, så kan der godt være lidt flere i shelteren)
 • Toilet: Ja. Pladsen har en større toiletbygning. Toilet er monteret med kodelås, som automatisk tilsendes, når du booker. Hvis du ikke får det, så skriv endelig.
 • Vand: Ja.  Der kan tappes vand på både herre- og dametoilettet.
 • Bålplads: Ja.
 • Brænde: Kan købes på stedet i sække. Pris 35 kr./sæk. Pt. betales kontant på stedet eller med mobilepay.
  Man skal dog være opmærksom på at der kan være udsolgt. Desværre oplever vi at ikke alle er lige ærlige, og derfor tør vi ikke have for meget liggende fremme. Dels er der “gæster” der pludselig har trang til meget store bål, og det er svært at regne ud, hvornår det er. Men vi gør vores bedste for at der altid  er brænde til salg på stedet.
  Det er totalt forbudt at fælde eller sanke nogen form for brænde på stedet. Ingen af de omliggende skove er vores, og man er derfor på privat område, og det vil blive betegnet som tyveri. Det vil medføre øjeblikkelig bortvisning fra pladsen.
 • Telt: Der må ikke slås telt op på pladsen. Telte henvises til Falsled Strandcamping, der ligger ca. 1,5 km. væk. Vi synes at pladsen og faciliteterne er til for dem, der har booket shelterne.
 • Hund: Ja, men den skal være i snor hele tiden. Husk at samle op efter den.
 • Parkering: Der er parkeringsplads tilknyttet pladsen. Der henvises til, at man KUN benytter denne.
 • Afstand til vandet: 20-50 meter.

Selvom det er hyggeligt med musik omkring bålet, er pladsen ikke en festivalplads. Af hensyn til andre sheltergæster og naboer SKAL der være ro på pladsen klokken 23.

Her kan du se en lille video fra Millinge Klint, med 6. kl. fra Højby Skole i der besøger stedet. Klik her

Det nye bålhus opført i 2016.baalhus-millinge-07-08-16-2Millinge Klint trappe