Skånemosen/Haastrup

Velkommen til Skånemosen – et lille fantastisk sted ikke langt fra Haastrup.

Der er mulighed for en fantastisk sti rundtur i det naturskønne område med både vilde orkideer og mange forskellige sommerfugle. Ydermere kan du i maj høre nattergalen synge. Længden er ca. 2,5 km eller 3,5 km.

Er du på tur på Øhavsstien ligger området ca. 2,5 km. væk. Så området kan være en fin rundtur/oplevelse at få med. Samtidig med at du kan benytte Skånemosens shelter til overnatning.

Med udsigt over græssende køer kan du i Skånemosen holde arrangement i bålhytten eller tilmed sove i shelteren.

Tryk dig videre ind på en af de to muligheder via de to blå “bokse” øverst til venstre.

Da shelter og bålhytten kan bookes hver for sig, kan der være andre på stedet samtidig med dig/jer.

Du kan parkere ved Stranges Plads, Bygaden 11 overfor købmanden og gå det sidste stykke på ca. 1 km. eller du kan parkere i indhegningen ved shelteren, Bymosevej 17, hvilket kun er tilladt hvis du har booket shelteren eller bålhytten. Her skal du gennem 2 led/låger som du skal huske at lukke efter dig. Parker bilen bag bålhytten, således den ikke forstyrrer andre besøgenes naturoplevelse. Der er kun plads til 1-2 biler bagved hinanden. I weekenderne kan du også parkere på Banevej 7 og gå det sidste stykke til bålhytten – i dagligdagen er parkeringspladsen forbeholdt de ansatte på nærliggende virksomhed.

 • Toilet: Ja multtoilet. Medbring selv toiletpapir.
 • Drikkevand: Nej. Medbring selv eller køb ved købmanden, Bygaden 10A i Haastrup 1 km derfra.
 • Bålplads : 2 stk.   1 bålplads uden grillrist lige foran shelteren. 1 bålplads med grillrist ved madpakkehytten
 • Brænde: Der er som oftest noget bag hytten. Betal 30 kr. for brænde pr. overnatning på mobilepay: 51913900
 • Hund: Ja – men kun i snor.
 • Parkering : Kun for folk der har booket shelteren eller bålhytten.  Man skal gennem to led/låger. Der går kreaturer mellem dem og shelterpladsen. Så det er vigtig man husker at lukke dem!
 • Alternativ Parkering. Men kan parkere på Stranges Plads over for Min Købmand, Bygaden i Haastrup og gå den sidste kilometer til shelterpladsen og i weekenderne kan man parkere på Banevej 7.
  Du kan downloade kort der viser p-pladser og vej til shelteren 
  her

Er du på tur på Øhavsstien ligger bålhytten ca. 2,5 km. væk. Så pladsen og området kan være en fin rundtur/oplevelse at få med.

Husk at tage alt dit affald med dig og at holde din hund i snor.

Pladsen og stien er blevet til i samarbejde med frivillige lodsejere, hvorfor det er vigtigt at vi behandler stedet og omgivelserne ordentligt og med respekt.