Tag de firbenede venner med på ferie – de vil elske det lige så meget som dig! 
Herunder får du gode råd til shelter- og teltferie med hund eller hest.

Hvis du er hestemenneske, så er det som regel en fantastisk oplevelse at få lov til at drage ud i verden sammen med din partner! Dog er der nogle vigtige ting du skal huske før du planlægger en lang shelterferie på hesteryg:

Først og fremmest, så skal der være mulighed for at hesten kan overnatte i en fold, og det er desværre sværere at finde end man tror. Mange shelterpladser er designet til at ligge i læ tæt ved buskads, og således er der sjældent et tilgængeligt græsområde. I øjeblikket har vi to shelterpladser hvor du kan overnatte med hest: Bursø Hestehave og Bavnehøj Fritidsområde. På et par af de andre shelterpladser kan der være plads til en midlertidig fold, men du skal selv kontakte den pladsansvarlige direkte og høre om du må opsætte folden. (Bemærk: Bavnehøj siden kan ikke vises, og er ikke klar til booking endnu, men det kommer snart!)

Tag på lange rideture og se hvordan det går, før du planlægger en hel ferie på hesteryg. Øvelse gør mester, og det er vigtigt at både du og din partner øver de lange rideture i naturen, så I er godt forberedte.

Husk høhotellerne! Det er en god idé at variere overnatningen, så du for eksempel får adgang til et brusebad hver anden dag. Samtidig er der et solidt netværk at høhoteller i hele Danmark, så du kan rejse så langt du har lyst. Dansk Islandshesteforening har lavet en fin oversigt over høhoteller opdelt efter område, klik her.

Hvis du mangler inspiration til rideruter, så har vi mange valgmuligheder i vores app, Naturlandet Lolland-Falster.

Hunde er velkomne på alle vores shelterpladser, dog frabeder vi os hunde inde i selve shelterne, af hensyn til allergikere. Hvis hunden alligevel ender med at hoppe ind i shelteren i løbet af natten, så er det meget vigtigt I er omhyggelige med rengøringen før I efterlader shelteren.

Før du kan tage din hund med på ferie, er det vigtigt, at du har styr på vaccinationerne. Kom du til at springe den sidste vaccination over? Så er det en god idé at tage forbi dyrlægen før I skal på ferie.

Det vigtige udstyr. Sørg for at du har en hundesnor med variabel længde! Alt efter om I er alene på pladsen eller ej, er det vigtigt at kunne justere længden på snoren. Det forventes at I holder hunden i kort snor, med mindre I er helt og aldeles alene på pladsen, og der ikke er andre personer i området. Sørg for at medbringe godbidder som hunden kan hygge sig med i længere tid, frem for nogle der bliver spist på sekunder. Medbring gerne hundens eget tæppe, så den har noget velkendt med hjemmefra. Derudover, så skal du naturligvis huske at medbringe en solid vand- og madskål.

Sørg for at din hund føler sig godt tilpas. Kend din hund; det varierer meget hvordan de forskellige hunderacer klarer både varme og kulde. Anskaf gerne en kølemåtte hvis din hund har svært ved at klare varmen. Sørg for at hunden kan finde skygge, især hvis den er bundet fast i kort snor. Hvis det er koldt, så medbring gerne en gammelt sovepose som hunden kan hygge sig i – eller lad hunden sove mellem jer, hvis I er i telt.

Test teltet derhjemme. Slå teltet op i baghaven, eller der hvor I har mulighed for det, og afprøv det sammen med hunden. Sørg for at hunden får en hyggelig oplevelse i teltet, uden at opfordre til leg inde i det. Forsøg på at vise hunden, at det er et sted hvor man slapper af, hygger sig og sover.

Bonus tip: Gør det gerne til en vandreferie! Eller forbered dig på at gå en lang tur med hunden før sengetid. Hvis din hund har opbrugt alt sin energi, så er det naturligvis lettere for den at slappe af. Undgå at køre i bil direkte til shelter- eller teltpladsen med en forventning om at din hund skal slappe af eller sove med det samme.