0

Bursø Hestehave

Denne lille hyggelige plads ligger 250 meter fra Maribo Naturskole. Mod vest er et levende hegn, der giver læ for vestenvinden. Udsigten fra shelterne er fantastisk. Du kigger ud over Søndersø med den kommunalt ejede Hestø nærmest. Hvis du har øjnene med dig, så er der stor mulighed for at se havørne svæve over søen. Du er også velkommen til at gå tur på Naturskolens 8 ha med blomstrende enge eller bruge broen ved skolen og fange en fisk til aftensmaden. Drikkevand og toilet findes på Naturskolen. Hvis du ankommer med hest, så kan hesten eller hestene gå på en af de 2 folde med vand ved siden af shelterpladsen.

 • Shelterpladsen Bursø Hestehave med ny bålplads i 2020.

Området ved Naturskolen er en lille offentlig oase ved Søndersø. Her er masser af god natur og alligevel er du tæt på Maribo. Der er kun 2 km ad naturstien, som passerer tæt forbi shelterne, så er du inde ved Frilandsmuseet i Maribo. Fortsætter du østover, så er der gode stiforbindelser til Søholt Storskov samt Hejrede og Røgbølle Sø, så der er god mulighed for at opleve Naturpark Maribosøerne. Du kan også vælge at tage jernbanestien til Rødbyhavn, så er du ude ved kysten og andre gode oplevelser venter.

Hvis du ankommer i maj og juni, så kan du nyde lyden af de syngende nattergale fra krattene ved søbredden. Den lille diskrete fugl kan synge højlydt det meste af natten og undertiden også om dagen. Du kan også fiske i Søndersø, som kan byde på et berømt geddefiskeri. Vi er desuden ved at lave et Vild Mad Spor på Naturskolens område, så du kan krydre aftensmaden med spændende vilde urter.

 • Antal sheltere: 2
 • Antal pladser pr. shelter: 4 — Bemærk: maks. 2 overnatninger
 • Teltplads: Ja, der er en enkelt lille teltplads bag shelterne.
 • Priser: 30 kr per person i telt, 40 kr per person i shelter.
 • Drikkevand: Ja, ved halvtaget på Naturskolen sidder hane til drikkevand.
 • Toilet: Ja, der er et offentligt handicaptoilet bag forhænget under halvtaget på Naturskolen.
 • Bålplads: Ja, der er bålplads med bænke. Medbring selv brænde eller saml selv på Naturskolens område.
 • Information: Læs mere om seværdigheder i området på www. naturparkmaribo.dk
 • Wifi: Ja, ved Naturskolen. Kode oplyses i kvitteringsmailen.
 • Pladsansvarlig: Se kvitteringsmail. 
 • Services: Du skal regne med at klare dig selv på denne plads.
 • Parkering: Hvis I ankommer i bil, så kan der parkeres på Naturskolens parkeringsplads.

Vil du sove i shelter: Book ved at klikke her Shelteren “Castor” eller her Shelteren “Pollux”. Shelterne er oprindeligt navngivet af hestefolk, så tættest på søen ligger Pollux. Ved siden af ligger Castor.

Vil du sove i telt: Book ved at klikke her Teltplads Bursø.

Hvis der er fuldt booket ved Bursø Hestehave, så kan vi anbefale shelterpladsen tættere på Naturskolen, Maribosøerne Camping eller Milling Hotel Søpark.

Hent app’en Naturlandet Lolland-Falster og få inspiration til ture og oplevelser i naturen.

Du kan cykle, vandre, ride eller sejle i kajak/kano ved hjælp af ruterne i app’en, og der er også  mange forslag til hvad du kan opleve undervejs på turene. Ruterne er lette at følge via kortet i app’en, og slår du filteret til, kan du vælge at se forskellige faciliteter, fx overnatning, spisesteder, seværdigheder m.m.  Se videofilm.

I området omkring Naturskolen er der flere spændende ruter med seværdigheder undervejs. Der er eksempelvis National cykelrute 8, National cykelrute 7, Munkevejen, Søbredden til fods og den flotte I Havørnens Land. Du finder lettest ruterne under Naturpark Maribosøerne.

Se regler for brug af vores shelterpladser.