Bursø Hestehave
Denne lille hyggelige plads ligger 250 meter fra Maribo Naturskole. Mod vest er et levende hegn, der giver læ for vestenvinden. Udsigten fra shelterne er fantastisk. Du kigger ud over Søndersø med øen Hestø nærmest. Hvis du har øjnene med dig, så er der stor mulighed for at se havørne svæve over søen. Du er også velkommen til at gå tur på Naturskolens 8 ha med blomstrende enge eller bruge broen ved skolen og fange en fisk til aftensmaden. Drikkevand og toilet findes på Naturskolen. Hvis du ankommer med hest, så kan hesten eller hestene gå på en af de 2 folde med vand ved siden af shelterpladsen.

Området ved Bursø Hestehave er en lille offentlig oase ved Søndersø. Her er masser af god natur og alligevel er du tæt på Maribo. Der er kun 2 km ad naturstien, som passerer tæt forbi shelterne, så er du inde ved Frilandsmuseet i Maribo. Fortsætter du østover, så er der gode stiforbindelser til Søholt Storskov samt Hejrede og Røgbølle Sø, så der er god mulighed for at opleve Naturpark Maribosøerne. Du kan også vælge at tage jernbanestien til Rødbyhavn, så er du ude ved kysten og andre gode oplevelser venter.

Hvis du ankommer i maj og juni, så kan du nyde lyden af de syngende nattergale fra krattene ved søbredden. Den lille diskrete fugl kan synge højlydt det meste af natten og undertiden også om dagen. Du kan også fiske i Søndersø, som kan byde på et berømt geddefiskeri. Vi har desuden Vild Mad Spor på Naturskolens område, så du kan krydre aftensmaden med spændende vilde urter.

 • Antal sheltere: 2
 • Antal pladser per shelter: 4 — Bemærk: maks. 2 overnatninger
 • Teltplads: Ja, der er en enkelt lille teltplads bag shelterne.
 • Priser: 35 kr per person i telt, 45 kr per person i shelter.
 • Drikkevand: Ja, ved halvtaget på Naturskolen sidder hane til drikkevand.
 • Toilet: Ja, der er et offentligt handicaptoilet bag forhænget under halvtaget på Naturskolen.
 • Bålplads: Ja, der er bålplads med bænke. 
 • Information: Læs mere om seværdigheder i området på www. naturparkmaribo.dk
 • Wifi: Ja, ved Naturskolen. Kode oplyses i kvitteringsmailen.
 • Pladsansvarlig: Se kvitteringsmail. 
 • Parkering: Hvis I ankommer i bil, så kan der parkeres på Naturskolens parkeringsplads.

Vil du sove i shelter? Book ved at klikke på et af de to links her: Shelteren “Castor” eller Shelteren “Pollux”. Shelterne er oprindeligt navngivet af hestefolk, så tættest på søen ligger Pollux. Ved siden af ligger Castor.

Vil du sove i telt? Så book ved at klikke her: Bursø teltplads.

Hvis der er fuldt booket ved Bursø Hestehave, så kan vi anbefale shelterpladserne ved Bursø Grusgrav eller Spejdervænget, samt Maribosøerne Camping og Milling Hotel Søpark.

Se regler for brug af shelter- og teltpladser eller læs ofte stillede spørgsmål for general information om Naturlandets pladser og bookingsystemet.