Dyk ned i historien

Shelterpladsen ligger i haven bag Museum Polakkasernen, hvor du kan lære om de polske sæsonarbejdere, der kom til området kort før første verdenskrig. Polakkasernen blev oprindeligt opført af det nærliggende Lungholm Gods, hvor du kan booke en eventyrlig slotsferie eller holde fest og konference.
Tågerup er også kendt for sin fine kirke, som har særprægede kalkmalerier fra 1400-tallet.

Oplev vilde heste og havørne
Knapt 9 km fra Polakkasernen finder du naturperlen Saksfjed-Hyllekrog. Hyllekrogtangen er lukket hvert år fra d. 1 marts til og med d. 15. juli, men resten af året har man mulighed for at vandre hele vejen ud til spidsen, og blandt andet besøge det flotte gamle fyrtårn. Der er opført et fint fugletårn i Saksfjed Indæmning, som helt bestemt er et besøg værd. Fra fugletårnet kan du opleve et varieret fugleliv ved de nærliggende søer, og hvis du er heldig, kan du også få øje på de vilde heste, som græsser i området.

Få inspiration til aktiviteter
Polakkasernen ligger næsten direkte på den store oplevelsesrute Naturlandet rundt, og derudover er der flere andre spændende ruter med seværdigheder undervejs. Der er eksempelvis de nationale cykelruter 7 og 8 kort derfra, Munkevejen, Jernbanestien, samt oplevelsesruteren Vilde Heste. Du kan finde alle ruterne i app’en Naturlandet Lolland-Falster  – tryk på Områder i Naturlandet og Midtlolland kategorien.