”Kys Frøen” aktivitetscenter ligger kun 400 meter fra denne shelter, og her er der stor mulighed for især familier at boltre sig. Lav din egen fiskestang, prøv ”teambuilding med et smil” eller gå på jagt efter smådyr på land eller i vand. Eller hvad med at låne udstyr til at bage pandekager, eller lave en omgang grøftekant-frikadeller?  Kys frøen er normalt åben fra påske til og med efterårsferien. Men i disse Covid 19 tider har vi desværre i perioder måtte holde helt lukket. Læs meget mere på www.trente.dk

SONY DSC

 

Østrupgaard er nærmeste nabo til denne shelter. Østrupgaard har enorme, stråtækte bindingsværksavlsbygninger med knap 6.000 kvadratmeter stråtag og er tilsammen et af Europas største stråtækte bygningskomplekser. De imponerende avlsbygninger og den spændende gamle hovedbygning, der ligger på et stejlt voldsted, udgør en af de bedst bevarede herregårde, vi har, og den er bestemt et besøg værd. Stedet er privat ejet, så man kan ikke komme ind, men må nøjes med at nyde bygningerne og det smukke herregårdslandskab fra den offentlig vej, der fører lige forbi avlsgården. Men selv herfra er det en storslået oplevelse, og man kan næsten se for sig, hvordan fæstebønderne kommer gående af hovvejen for at udfører hoveri på gården.

SONY DSC

Trebjerg.   En rask lille tur til Fyens 3. højeste punkt – 128 meter over havet – kan varmt anbefales. Her får man ikke en bedre udsigt ud over det sydvestfynske øhav. Helnæs bugten ligger for ens fødder, og i godt vejr kan man se til Als og Jylland.  I bogen ”Guide til Danmarks bjerge”, der er skrevet af den norske forfatter Roger Pihl, roser han dette udsigtspunkt som et af de helt store i hans bestigelse af Danmarks 100 højeste bjerge.

udsigt_over_helnaes_bugten.jpg