En ekstra aktivitet I kan prøve, når I besøger ”Mellem Lærkene”, er at forsøge at fange småkravl i faldfælder. Der vil nok være rigtig mange løbebiller.

Selvom insekter er en enorm gruppe af dyr, så har de ikke monopol på livet på jordbunden, men har konkurrence fra mange andre grupper af småkravl, herunder også nogle der synes, at insekter er en dejlig lækkerbisken.

Mens I sover, er jordbunden fuld af aktivitet, hvor insekter og andet småkravl farer rundt i jagten på føde eller mage. I jagten kan de enten blive lokket i fælden af håbet om noget så lækkert som vineddike, eller også løber de lidt for hurtigt, og så ser de ikke fælden i farten.

Så grav fælderne ned, inden I skal sove, og næste morgen kan I undersøge alle de spændende og mærkelige væsner, der løb rundt, mens I snorkede om kap.

I kassen vil der ud over det I skal bruge til at lave faldfælder, også være en mappe, der forklarer, hvordan I laver og sætter fælderne op, samt information om nogle af de forskellige grupper af småkravl, I måske finder.

Rigtig god fornøjelse

Trente Mølle