Naturen er meget forskellige ved de 3 shelters,  men her forsøger vi lige kort at skrive lidt om naturen ved de 3 shelters.  Men ellers kan du finde meget meget mere om naturen på Trente Mølle ved at se på vores hjemmeside www.trente.dk under Flora og Fauna.

Gyveltorp er  perle, hvis man holder af sommerfugle eller andre insekter, der foretrækker det åbne land med masser af græs.  14 arter af sommerfugle er set flyve i området omkring shelteren.  Den imponerende Hvepseedderkop laver sit spind i det høje græs, hvor den sidder og venter på, at en græshoppe skal ramme nettet. Græshopper er der i øvrigt mange af, hvis man kommer på den rigtige tid på året

Almindelig Blåfulg

Den smukke Alm. blåfugl flyver talrigt i området

Hvepseedderkop og okkergil randøje er træffes ofte i området

Hvepseedderkop og Okkergul randøje træffes ofte i området”De yderste Bjerge” er et gudsbenådet lokalitet, når det gælder brombær, og kommer man her i brombærsæsonen, så er pandekager med hjemmelavet brombærsyltetøj et absolut hit.
Bakken har tidligere været næsten helt dækket af gyvel, men den er heldigvis i kraftig tilbagegang. Er man heldig, kan man dog stadig se den smukke gyveltæge kravle rundt.

Smuk i blomst, men giftig som fræ

Gyvel – smuk i blomst, men spis ikke bælgene!

Ellers er det på mange måder musenes rige. Halsbåndmus og rødmus lever i krattet ikke langt fra shelteren, og på kanten af bakken kan man være heldigt at finde rederne efter den lille charmerende dværgmus. Egernet holder til i trætoppene lige bag shelteren, og spætten hakker livligt i de gamle udgåede træer.
Den smukke gyveltæge og den sjældne hasselmus trives begge i området.

Den smukke gyveltæge og den sjældne hasselmus trives begge i området.

“Mellem lærkene” ligger som navnet antyder omgivet af høje lærketræer, deradskiller sig fra de fleste andre nåletræer ved at smide nålene om vinteren. Ravnen yngler i området, og ikke sjældent ses det sorte egern på vej op i et af træerne. Om efteråret er der gode chancer for at samle lidt svampe til at komme i gryden, ligesom skovene i sæsonen er fulde af hindbær.

Om vinteren kan man være heldig at se vandstæren ved møllebækken.  I en af Trente Mølles mølledamme er der mulighed for at fiske og måske fange sig en aborre til maden, eller en skalle hvis man orker at pille alle benene ud.